İZMİR / KEMALPAŞA - Kemalpaşa İmam Hatip Ortaokulu

Ara

2020-2021 eğitim öğretim yılı Şubat-Haziran döneminde Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği ''Oku-Yorum Projesi'' kapsamında Kemalpaşa İmam Hatip Ortaokulu olarak projeye biz de katıldık. Okulumuzun 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan onar kişilik 5 grup oluşturduk. Okulumuz Türkçe öğretmenleri tarafından belirlenen kitap listelerini okul müdürlüğü temin etti. Her grup kendi içinde kitap değişimi yaparak kitaplarını okudu. Her öğrenci her kitabı okuduktan sonra uzaktan eğitim sürecinde olduğumuz için öğrencilerle online toplantılar yaparak kitaplar üzerine söyleşiler yatık. Hatta bu proje kapsamında okur-yazar buluşmaları da yaparak öğrencilere okudukları kitabın yazarıyla da tanışma fırsatı sağladık. Böylelikle öğrenciler yazara merak ettiklerini sorma ve kitapla ilgili yorum yapma şansı buldu.

Proje sonunda öğrencilerin kitap okuma alışkanlıkları, kitaba ilgileri ve sevgileri arttı; okuma, anlama ve yorumlama becerileri gelişti; sadece okumuş olmak için okuma değil okuduğunu anlama ve analiz etme yetileri de desteklendi.